•Compostmeesters op de zondagsmarkt•Heemkring Nortrevic bakt pannenkoeken•Makkelijk Lezen Plein in de bib•Jong Geweld•Grabbelen tijdens de krokusvakantie•Sportweek voor mensen met een psychische beperking•Sportkampen tijdens de krokusvakantie.

Compostmeesters op de zondagsmarkt
Wie meer te weten wil komen over thuiscomposteren, kan op 15 april, 6 en 20 mei en 17 juni terecht op de zondagmarkt. De Herentalse compostmeesters zijn dan aanwezig om het thuiscomposteren te promoten en al uw vragen te beantwoorden.
 
 
Heemkring Nortrevic bakt pannenkoeken
De heemkring Nortrevic houdt een mooie traditie in ere. Op Maria-Lichtmis, donderdag 2 februari, serveert de vereniging aan elke bezoeker een gratis pannenkoek. Iedereen is welkom tussen 15 en 18 uur aan het Dorpshuis in Noorderwijk.
 
Makkelijk Lezen Plein in de bib
De Herentalse bibliotheek stapt mee in het project ‘Makkelijk Lezen Pleinen’ van het Provinciaal Bibliotheekcentrum Vrieselhof. Het Makkelijk Lezen Plein is een aparte plek in de bibliotheek voor kinderen met leesproblemen, concentratiestoornissen of een taalachterstand. Deze kinderen vinden vaak moeilijk hun weg in de kasten vol gesloten boekenrijen in de bibliotheek. Daarom staat de aangepaste collectie op het Makkelijk Lezen Plein in een speciaal meubel dat het zoeken naar een leuk boek gemakkelijker maakt. Het stadsbestuur krijgt van de provincie een subsidie van 3.000 euro voor dit meubel.
 
Jong Geweld
Op zaterdag 21 april vindt de theater-doe-dag Jong Geweld plaats in Herentals. Van 9.30 tot 17.30 uur zijn er verschillende workshops waarin kinderen op een speelse manier kennismaken met theater. ’s Avonds is er een jongerenvoorstelling in de schouwburg. Het evenement gaat verder op zondag 22 april met voorstellingen van verschillende amateur-jongeren-theatergezelschappen in de schouwburg. Jong Geweld is een organisatie van de jeugddienst, het cultuurcentrum en jeugdatelier Theaterling. Theaterling krijgt van het stadsbestuur een subsidie van 3.000 euro voor de organisatie van dit gemeenschapsvormend project.
 
Grabbelen tijdens de krokusvakantie
Van maandag 20 tot vrijdag 24 februari maakt de Grabbelpas een reis door de tijd. Tijdens allerlei workshops en uitstappen dompelen de kinderen zich onder in het tijdperk van kastelen, ridders en jonkvrouwen. Inschrijven kan vanaf maandag 6 februari om 17 uur via het Grabbelpaslogo op www.jeugddienstherentals.be of bij de jeugddienst in het Stadspark.
Vanaf dinsdag 7 februari kunt u telefonisch inschrijven. Houd er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. Vergeet niet dat uw kinderen vanaf de krokusvakantie een Grabbelpas voor 2012 nodig hebben. Ook die kunt u bestellen via de website of bij de jeugddienst. Een Grabbelpas voor 2012 kost 4 euro. Betalen voor de Grabbelpas of de activiteiten kan via overschrijving.
 
Sportweek voor mensen met een psychische beperking
Psylos, de Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de Geestelijke Gezondheidszorg, organiseert een internationaal sportevenement in Herentals. Van 10 tot 14 september komen sporters met een psychische beperking en hun begeleiders naar het BLOSO-centrum.Naast de Vlaamse deelnemers zijn er ook deelnemers uit Finland, Nederland en Groot-Brittannië.Het stadsbestuur stelt het Netepark en de stedelijke autobus ter beschikking, zorgt voor materiaal en biedt de deelnemers een receptie aan.
 
Sportkampen tijdens de krokusvakantie
Tijdens de krokusvakantie organiseert de sportdienst sportkampen voor kinderen en jongeren vanaf zes jaar (eerste leerjaar). Van 20 tot 24 februari kunnen zij zich sportief uitleven onder begeleiding van enthousiaste monitoren. Inschrijven kan vanaf maandag 30 januari op www.uitinherentals.be/sportkampen of bij de sportdienst.